Rijschool Broekpolder

Dé rijschool uit Beverwijk & Heemskerk 

Waarom moet je een gezondheidsverklaring invullen?

Een gezondheidsverklaring vul je in, zodat het CBR kan beoordelen of je gezond genoeg bent om je rijbewijs te halen. Op de gezondheidsverklaring staan vragen over je gezondheid. Die moet je eerlijk invullen.

Als autorijder ben je namelijk verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en ook voor die van anderen. Daarom moet iedereen die rijexamen wil doen een gezondheidsverklaring naar het CBR sturen.

 

Wanneer moet je een gezondheidsverklaring invullen?

Dien de verklaring in vóórdat je met je lessen begint. Soms moet je naar een medisch specialist en/of een rijtest doen bij het CBR. Dit kost extra tijd. Op dit moment is het erg druk bij de medisch beoordelingen van het CBR.

 

Hoe vul je een gezondheidsverklaring in?

Om een gezondheidsverklaring op te kunnen sturen via Mijn CBR, heb je jouw DigiD met sms-code nodig. Kijk voor meer informatie over rijden en een aantal veelvoorkomende gezondheidssituaties op de CBR-site.

Vul je gezondheidsverklaring naar waarheid in. Dat geldt ook als er intussen iets verandert aan je gezondheid. Zo voorkom je dat je na je examen alsnog naar een medisch onderzoek moet.

 

Alleen voor het bromfiets- en brommobielrijbewijs is geen gezondheidsverklaring nodig.

Hoe kom ik aan een gezondheidsverklaring?

Je kunt op verschillende manieren aan een gezondheidsverklaring komen:

  • Je kunt een gezondheidsverklaring online aanvragen, gebruik hiervoor de link hieronder.
  • Je kunt een gezondheidsverklaring aanvragen op papier bij het CBR. Bij het laten bezorgen van een gezondheidsverklaring op papier komen er € 10 aan extra kosten bij voor de postverzending en handmatige verwerking hiervan.
  • Je kunt een gezondheidsverklaring kopen bij veel gemeenten, vraag hier naar bij jou eigen gemeente. Houd dan ook rekening met extra kosten.

De kosten voor een gezondheidsverklaring bij het CBR bedragen € 41,50 *

* Bedragen vastgesteld in 2022 volgens CBR

Gezondheids

verklaring