Rijschool Broekpolder

Dé rijschool uit Beverwijk & Heemskerk 

Auto theorie

De theorie en het theorie-examen horen bij het behalen van je autorijbewijs.

Zonder theorie mag je namelijk geen praktijkexamen doen. Wel mag je alvast beginnen met je rijlessen zonder theorie.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om met je auto theorie aan de slag te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld het lesboek los aanschaffen of toegang aanvragen voor de online examentraining.

Online je auto theorie oefenen kan met behulp van online examentraining. Op een interactieve wijze ga je aan de slag. Verkeersborden oefenen gaat zo gemakkelijk en snel. Dit heeft alles te maken met de 3D-animaties en ingesproken tekst. Er zijn 10 oefenexamens waarmee je kunt oefenen en uiteraard voldoet alles aan de eisen van het CBR. En dankzij de persoonlijke foutenanalyse weet jij exact waar je nog aan moet werken.

 

Een goed theorie boek is dus belangrijk en daarom kies ik voor Vekabest.

Dit meest succesvolle auto theorieboek van Nederland bevat alle onderwerpen van het CBR auto theorie-examen, in duidelijke en toegankelijke schrijfstijl.

Het boek staat boordevol foto's en illustraties, waardoor de theorie voor je 'tot leven' komt.

Dankzij de logische opbouw van dit auto theorieboek krijg je de lesstof eenvoudig onder de knie, ga je goed voorbereid naar het CBR en heb je een uitstekende slaagkans.

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen:

1. Gevaarherkenning gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie.

2. Kennis hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen.

3. Inzicht hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen.

 

Hoe lang duurt het theorie-examen?

Voor het gewone theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Bij het onderdeel gevaarherkenning krijg je 8 seconden per vraag. Bij de onderdelen kennis en inzicht is geen tijd per vraag ingesteld. Je kunt zelf je tijd indelen. Voor het onderdeel kennis krijg je ongeveer 8 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden. Voor het onderdeel inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden.

Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten. Hier krijg je 5 minuten extra tijd voor het onderdeel kennis en 10 minuten extra tijd voor het onderdeel inzicht.

 

Hoeveel fouten mag je hebben?

Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden. Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen.

Testvragen in het theorie-examen

Theorie-examen